איפה ניתן להוציא רישיון לנשק?

 

המצב הביטחוני הלא פשוט בתקופה האחרונה, והתערערות הביטחון האישי של האזרחים במדינת ישראל, הביא לביקוש הולך וגובר של אזרחים להוצאת רישיון נשק. העניין כמובן ברור מאליו, אנשים שלא מרגישים בטוחים להסתובב כך סתם חשים בטוחים הרבה יותר כאשר יש להם נשק אישי שהם נושאים ברישיון, ושאותו הם מסוגלים לתפעל בצורה אחראית אם הצורך יתעורר חלילה. אם גם אתם מתעניינים בהוצאת רישיון לנשק אישי הגעתם למקום הנכון. הכנו לכם כאן הסבר מפורט וברור מאוד איפה אפשר להוציא רישיון לנשק, ומה בדיוק כולל התהליך.

 

אז איפה אפשר להוציא רישיון נשק?

באופן טבעי, רישיון לנשיאת נשק אזרחי רק המדינה יכולה לתת, ולא אף גוף פרטי כזה או אחר. המשרד הממשלתי שאחראי על תחום הנשק האזרחי הוא המשרד לביטחון פנים, כאשר היחידה האחראית על התחום היא האגף לרישוי כלי ירייה במשרד זה. את כל התהליך אתם צריכים לנהל כמובן מול המשרד לביטחון פנים, ובסופו של דבר הוא זה שינפיק לכם את הרישיון לנשיאת נשק. אם אתם מרגישים אבודים מול הבירוקרטיה, או שמשום מה לא מאשרים לכם להוציא רישיון לנשק, תמיד תוכלו להיעזר במשרד שמתעסק בדיוק בתחום הוצאת רישיון לנשק. עוד מידע ופרטים תוכלו למצוא כאן בקישור הזה: https://easylicense.co.il.

כלי נשק

מי זכאי להוציא רישיון לנשק?

לפני שאתם ניגשים להתחיל את תהליך הוצאת רישיון הנשק, חשוב קודם כל לבדוק האם אתם בכלל עומדים בקריטריון הזכאות ויכולים להגיש בקשה. מחשבון זכאות מפורט תוכלו למצוא גם באתר המשרד לביטחון הפנים, אך ריכזנו כאן עבורכם את הפרטים העיקריים על מנת לחסוך לכם זמן. כדי לקבל רישיון לנשק המבקש צריך להיות אזרח ישראלי או תושב קבע בישראל, בן 21 לפחות אחרי שירות צבאי או לאומי, או בן 27. בנוסף, מבקש הרישיון צריך להיות כשיר מבחינה רפואית בהתאם להגדרה של משרד הבריאות, ולעמוד ברף שקבעה משטרת ישראל. אחרי התנאים הראשוניים הללו מבקש הרישיון צריך לעמוד בקריטריון נוסף אחד לפחות כדי להצדיק את הבקשה. הקריטריון יכול להיות מגורים בישוב זכאי כמו יישובים ביהודה ושומרון, שירות באחד מכוחות הביטחון, חקלאי, מורה דרך ועוד. ההיגיון הקובע כאן הוא שגם מי שעומד ברף הפיזי והפלילי צריך להראות שהוא צריך נשק לצורך הגנה עצמית מסיבות של עבודה או מגורים.

 

אז מה קורה בפועל?

תהליך הוצאת הרישיון נראה בערך כך: בשלב הראשון יש לבדוק את הזכאות להוצאת רישיון נשק. בשלב השני ממלאים את הטפסים והמסמכים הדרושים כמו אישור שירות צבאי, אישור בריאותי ועוד. בשלב הבא ממלאים את טופס הבקשה, ואחריו תוזמנו לריאיון אישי במשרד לביטחון הפנים. אם תעברו את הריאיון תקבלו אישור, תשלמו אגרה, ותוכלו לבצע מטווח, לרכוש נשק, ולקבל את הרישיון.

 

סיכום

נשיאת נשק ברישיון היא אחריות וזכות, זכרו זאת תמיד. בהצלחה!

רובה אם ששסרה  

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
בית קברות
מה הן מצבות כפולות?

סדרת כתבות שעוסקת במקרי מוות לא פתורים הובילה צופים רבים לתהייה שלא נוגעת כלל למקרי הרצח, אלא למצבות. אם צפיתם בסדרה זו, וודאי ראיתם את

קרא עוד »