בדיקות דימות: אילו סוגים ישנם ומה הן מאבחנות בדיוק?

מטופלים רבים נשלחים לבדיקות דימות שונות מידי יום. אלה מתבצעות במטרה להעריך מצבים רפואיים מגוונים. מדריך זה עולה לאתר, כדי לרכז את סוגי הבדיקות הנפוצות ולהסביר מה כל אחת מהן מאבחנת. הישארו כאן ותגלו את המידע הרלוונטי שיאפשר לכם להכין את עצמכם לקראת הבדיקה שאליה נשלחתם.

 

CT – טומוגרפיה ממוחשבת

סבר להניח ששמעתם לא פעם על בדיקת ה – CT שנחשבת לנפוצה בישראל. זו יוצרת צילומים ממוקדים (בהתאם לתלונות המטופל), כך שניתן לראות את כלי הדם, הרקמות הרכות והעצמות שנמצאות באזור. חשוב לציין שהבדיקה מתבצעת בשכיבה על גבי מיטת טיפולים ייעודית שנכנסת באופן אוטומטי לתוך מכשיר שפולט גלי רנטגן. יש כמה פרטים חשובים שצריך להכיר טרם ביצוע הבדיקה:

  1. היא אורכת בין 5 ל – 10 דקות
  2. לעיתים יש צורך בהזרקת חומר ניגוד לפני הבדיקה
  3. מומלץ לבצע אותה במידה ויש חשד לטרשת נפוצה, שברים וגידולים סרטניים בבטן

 

אולטרסאונד

בדיקת דימות זו נחשבת גם כן לנפוצה והיא נעשית תוך שימוש בגלי קול בתדירות גבוהה. אלה יוצרים תמונה של האיברים הפנימיים שנבדקים. גם כאן מדובר בבדיקה שמתבצעת תוך שכיבה על המיטה, רק שהיא לא מצריכה כניסה לתוך מכשיר גדול. שכן, הרופא או הטכנאי מחזיקים במכשיר האולטרסאונד שמוצמד לאזור הבדיקה. חשוב לציין שזו לא פולטת קרינה מיינת והיא אורכת בין 10 ל – 20 דקות במרבית המקרים. רופאים ממליצים לבצע אותה במידה ויש חשד לסרטן השד, בעיות בכלי דם ומחלות בכיס המרה.

אולטרסאונד

רנטגן

תכירו את בדיקת הדימות המהירה ביותר שמצלמת את המבנה של הגוף, כך שניתן לראות בבירור את העצמות שלנו. ניתן לבצע אותה בתנוחות שונות, לדוגמא: שכיבה, ישיבה או עמידה, זאת בהתאם להנחיית הטכנאי. הבדיקה לא אורכת יותר מ – 10 דקות והיא כוללת קרינה מייננת בכמות נמוכה יחסית. נהוג להפנות אליה במצבים שמצריכים הערכה של שברים, זיהומים בריאות וממצאים בשד.

 

PET – טומוגרפיה ממוחשבת

הבדיקה האחרונה שתוצג בפניכם מבוצעת בדרך כלל במקרים שבהם עולה חשד להתפתחות של גידול סרטני. שכן, היא קולטת קרינה שמופקת מתהליכים שנוגעים לחילוף חומרים מהיר (ממש כמו גידולים). הבדיקה הזו מזכירה את ה – CT, משום שהיא מתבצעת בשכיבה על המיטה, תוך כניסה למכשיר גדול. ההבדל המשמעותי בין הבדיקות בא לידי ביטוי במשך השהות במכשיר. שכן, המטופל צריך לשכב בתוכו במשך שעה וחצי לפחות. נדגיש שלעיתים עולה הצורך בהזרקת חומר שנבחר בקפידה על ידי הגורם המטפל.

 

מילים אחרונות לסיום

עד כאן המדריך שריכז את 4 בדיקות הדימות הנפוצות ביותר. בשלב זה אתם מכירים בהן מקרוב ויודעים מה טיבן. זו העת להעביר את המידע הלאה, לקרובי משפחה, חברים או שכנים שצפויים לעבור הליך רפואי שכולל בדיקת דימות, כדי שהם יוכלו להכין את עצמם מראש.

PET – טומוגרפיה ממוחשבת

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
מהם שירותי סיעוד פרטיים
מהם שירותי סיעוד פרטיים?

זקוקים לעזרה או טיפול סיעודי בבית? שירותי סיעוד פרטיים מציעים פתרון מקיף ומותאם אישית לצרכים שלכם או של יקיריכם. בין אם מדובר בקשישים, חולים או

קרא עוד »
רופא מצביע על שלפוחית ​​השתן
מהי בדיקת ציסטוסקופיה?

בדיקת ציסטוסקופיה, שנשמעת אולי מסובכת, מאפשרת לרופאים להציץ ישירות אל תוך שלפוחית השתן ולראות מקרוב מה קורה שם. אז מה בדיוק רואים בבדיקה הזו? ואיך

קרא עוד »