התחלת לקבל את הוסת שלך בגיל צעיר, ומאז את מתמודדת עם כאבי תופת באיזור הבטן בפרט והגוף בכלל? התבגרת לתוך מציאות שבה אחת לחודש את מושבתת, לא יכולה
להתנהל בתוך שגרת היום יום שלך, וחייבת לנוח עד שהכאבים יחלפו? מרגישה שבכל פעם שתאריך הוסת שלך מתקרב, מצב הרוח שלך מתרסק ואת חשה לא בטוב? יכול מאוד להיות
שאת נמנית עם 10% מהנשים בעולם שסובלות מאנדומטריוזיס.
יצאנו לבדוק במיוחד בשבילך מה זה אנדומטריוזיס ומהן דרכי הטיפול במחלה, בתקווה שנוכל לסייע גם לך.
מה זה אנדומטריוזיס – הרבה יותר מרק שם ארוך ומורכב
אם עד עכשיו רק קראת את השם אנדומטריוזיס ונבהלת, עכשיו הגיע הרגע שבו נסביר לך למה הבהלה שלך מוצדקת. לא, אין סיבה לפחד יותר ממה שצריך, אבל כדאי להכיר את המונח הזה קצת יותר לעומק.
אנדומטריוזיס היא מחלה גניקולוגית כרונית, שבמסגרתה תאים רבים, שמזכירים את תאי רירית הרחם, מתחילים לגדול מחוץ לרחם, באיזורים שונים כמו שחלות, אגן, בטן, חצוצרות ועוד. גדילת התאים הללו מביאה איתה לא מעט תופעות לוואי, שאותן ניתן למצוא באתרים שונים של מידע וטיפול באנדומטריוזיס. כמובן שגם כאן ניתן לך הצצה לעניין.
תופעות הלוואי של אנדומטריוזיס – מה חשוב לדעת?
כאן אנחנו כבר מתחילים לדבר בצורה קצת יותר ברורה על הנושא, ולמעשה נוגעים בנקודה שמעניינת אותך – איך כל זה יכול להשפיע עלייך? ובכן, מחלת האנדומטריוזיס מביאה איתה תופעות לוואי כמו כאבים חריפים, יותר מאלו הרגילים והתקינים שנלווים לוסת האישה, משך וסת ארוך יותר עם דימום אינטנסיבי יותר, קיום יחסי מין המלווים בכאבים גדולים, שינויים במצב הרוח, הפרעות שקשורות במערכת העיכול ועוד.
אם עד היום התרגלת לשמוע מהסובבים אותך משפטים שקצת מזלזלים בתגובות שלך סביב הוסת החודשית שלך, וחוסר הבנה מוחלט כלפי הסיטואציה שבה את נמצאת – היום את כבר בהחלט יכולה לתת לה שם, ולהסביר לכולם שיש לכך סיבה ברורה.
איך מטפלים באנדומטריוזיס?
אז קיימים כאן כמה וכמה אפיקים שניתן לנסות ולטפל במחלה באמצעותם. ראשית, בשלב הראשון יש לאבחן את המחלה, ואכן לוודא שמדובר בה ולא בכאבים חולפים או תופעות לוואי של בעיה רפואית אחרת. לאחר האבחון, ניתן לגשת לטיפול בפועל.
בין היתר, ניתן להתחיל את הליך הטיפול באמצעות משככי כאבים פשוטים, ולבחון את תגובת הגוף לנטילתם. לאחר מכן, ניתן לעבור לשלב הבא ולהעניק לך טיפול הורמונלי, כמו נטילת גלולות או התקן תוך רחמי. ככל שעובר הזמן, מתפתחות עוד אפשרויות לטיפול הורמונלי מסוגים שונים. ניתן גם לפתור את הבעיה באמצעות הליך ניתוחי.
אל תרימי ידיים – את יכולה לפתור את המחלה שלך
אם את מתחברת לכל מה שנכתב כאן, ומבינה שייתכן שגם את מתמודדת עם אנדומטריוזיס – אל תרימי ידיים. גשי עוד היום לרופא או הרופאה שלך, ובקשי מהם פתרונות יעילים עבורך.